Dekoráció ≡  Ablakdekoráció ≡  Autódekoráció ≡  Üzletdekoráció ≡  Ponyvadekoráció ≡  Falmatrica ≡  Reklámtáblák ≡  Egyéb dekoráció ≡  Grafikai tervezés ≡  Logó, Arculattervezés ≡  Egyedi ajándéktárgyak ≡  Bögrék ≡  Pólók ≡  Fotónyomtatás ≡  Festővászon ≡  Nyomdai kivitelezés ≡  Szórólapok, prospektusok, kiadványok ≡  Naptárak, tablók ≡  Naptárak, tablók ≡  Webdesign  ≡ Tűzló dekor Kft.


Dekoráció

Dekorálás – Gyakran Ismétlődő Kérdések

„Hogyan feliratozzák a textileket?”

A póló és munkaruha feliratozást kétféle technológiával tudjuk előállítani.

Szitatechnika:

Ez a technológia egy keretre feszített finom szövésű szitára megfelelő fotóeljárással készült sablon segítségével festéknyomással végzett nyomtatás. A felhasználási lehetőségei igen szélesek. Ezzel az eljárással feliratozható:
– póló
– sapka
– esernyő
– munkaruha stb.

Transzfertechnika:
Lényege az, hogy nem közvetlenül az anyagra történik a nyomtatás, hanem egy hordozó anyagra (transzferre), amiről hőkezeléssel jut át a nyomat a felületre. Ezt az eljárást egyedi, 1-2 darabszámú rendelések esetén alkalmazzuk.


„Milyen eljárással készülhet az autó-, vagy üzletdekoráció?”

Az alkalmazott eljárások sora szinte végtelen. A következőkben csak a jelentősebb eljárásokat ismertetnénk.

Számítógépes fóliavágással:
A reklámipar leggyorsabban, legegyszerűbben változtatható eszköze. Maga a felirat, grafika előállítása számítógépes vágógéppel történik.
Különböző, anyagában színezett öntapadós fóliákból, program által vezérelt mozgó kés formákat, grafikákat, betűket vág ki nagy pontossággal.

Nagyformátumú nyomtatással: Különböző (általában fehér, alkalmazásnak megfelelő) anyagokra nagyfelbontású bittérképes és/vagy vektoros állomány nyomtatása.

Plasztikus betűvágással: A plasztikus betűket 2-10 cm vastagságú Nikecell habból készítjük el, melynek mérete 5 cm-től akár több méter is lehet. Számítógépes előkészítés után állítjuk elő a megfelelő formát, betűt. Az elkészült betűt UV álló festékkel színezzük a megrendelő által meghatározott színre.
Az elkészült plasztikus betű, alakzat igen tartós kül- és beltéren egyaránt alkalmazható, ellenáll a víznek, napsugárzásnak.


„Ponyvára is dekorálnak?

Lehetőség van a gépjárművén, vagy más kültéri helyszínen elhelyezett ponyvák, molinók tartós (akár több évtizedig is időtálló) dekorálására. Attól függően, hogy az elkészítendő grafika milyen típusú, alkalmazható egyszerű tónusos festés, fóliaragasztás, vagy bonyolultabb, fotóminőségű grafikák esetén oldószeres nyomtatás is szóba jöhet.